HEİDİ


HEİDİ
Heidi, Büyükbabasıyla Alp Dağları’nda yaşayan çok sevimli küçük bir kızdır.

Düzenleyen: Masal Gerçek Tiyatrosu

Heidi, Büyükbabasıyla Alp Dağları’nda yaşayan çok sevimli küçük bir kızdır. Peter ve Peter’in keçileri de onun en iyi arkadaşlarıdır. Heidi Peter’le oyunlar oynayıp dağlarda keçileri otlatarak çok eğlenmektedir. Ancak bir gün beklenmedik bir şey olur. Bir mektup gelir. Mektup Heidi’nin büyük şehirde yaşayan büyükannesindendir.

Büyükanne mektubunda Heidi’yi çok özlediğini, Heidi’nin onun yanına gidip okuma-yazmayı öğrenmesi gerektiğini yazmıştır. Heidi ilk başta hiç istemediği bu öneriyi kabul edip büyükannesinin yanına gitmeye karar verir ve gider. Orada Klara ile tanışır. Klara, hastalığı nedeniyle tekerlekli iskemlede yaşamak zorundadır. Heidi ve Klara kısa zamanda çok iyi arkadaş olurlar. Ancak Heidi, Dağları, Peter’i ve Alp Dede’yi çok özlemektedir. Heidi Klara’nın da yardımıyla okuma-yazmayı öğrenir. Artık tek isteği bir an önce dağlara kavuşmaktır. Bir gün büyükanne Heidi’ye müjdeli haberi verir. Ona dağlara döneceğini söyler. Heidi bu habere çok sevinir. Klara’nın tekerlekli iskemle olmadan yürüyebilmesi için onun da dağlara kendisiyle birlikte gelmesini ister. Çünkü Heidi, dağların havasının Klara’ya iyi geleceğini düşünmektedir. Sonunda Heidi, dağlara, Alp Dede’ye ve Peter’e kavuşmuştur. Onlara büyük şehirde yaptıklarını ve Klara’yı anlatır. Bir süre sonra Klara da onlara katılır. Heidi ve Peter, Klara’yı her gün dağlara götürüp yürüme egzersizleri yaptırmaya başlarlar.

Onların bu çabalarına karşılık Klara da artık yürüyebileceğine inanır ve gayret eder. Sonunda bir gün Klara tekerlekli iskemlesinden kendi başına kalkar ve yürümeye başlar.

Temiz hava, doğanın iyileştirici gücü ve dostluk bir mucize gerçekleştirmiştir. Klara da artık Heidi ve Peter’le birlikte dağlarda koşturup oyunlar oynayabilecektir.

Etkinlik Tarihi : 22-01-2011 Saat : 12:00

Etkinlik Yeri
KARTAL BÜLENT ECEVİT KÜLTÜR MERKEZİ

http://www.kultursanat.org/etkinlik.php?id=527

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzlediğiniz etkinlikler hk.yorumlarınız etkinliği henüz izlememiş kişiler için çok faydalı olacaktır.