BİRİMİZ HEPİMİZ, HEPİMİZ AKUT


BİRİMİZ HEPİMİZ, HEPİMİZ AKUT
Tiyatro kare ve AKUT- Arama Kurtarma Derneği çözüm ortaklığı yaparak, toplumu vuran afetler konusunda çocuklarımızı bilinçlendiriyor.


Düzenleyen: Tiyatro Kare

“Birimiz Hepimiz, Hepimiz Akut”

Tiyatro kare ve AKUT- Arama Kurtarma Derneği çözüm ortaklığı yaparak, toplumu vuran afetler konusunda çocuklarımızı bilinçlendiriyor.

Nedim Saban ve Nasuh Mahruki gibi alanlarında saygınlık kazanmış isimlerin liderliğinde yürütülen proje aynı zamanda 2010 yılında Avrupa Kültür Başkenti olan İstanbul’un deprem kuşağında yer alması nedeniyle de ayrı bir öneme sahip. Bu nedenle 2010 çerçevesinde gerçekleşecek faaliyetler arasında yerini alıyor. Nedim Saban’ın yeniden hayata geçirdiğiBeş Kafadarlar Çocuk Tiyatrosu prodüksiyonu olarak sahnelenen çocuk müzikali “Birimiz Hepimiz Hepimiz AKUT”, yurdun dört bir yanında sergilenmeye devam ediyor. AKUT gönüllüsü tiyatro sanatçısı Harun Öngören tarafından kaleme alınan ve sahneye konulan, Yeşim Alıç’ın koreografisine, Arda Aydoğan’ın müziklerine imza attığı müzikalin tanıtım şarkısını Funda Arar seslendirdi.

“Birimiz Hepimiz Hepimiz AKUT” adlı müzikal yarının büyükleri olarak ülkemizin sorumluluğunu üstlenecek olan çocukları deprem ve genel anlamda doğal afetler konusunda bilinçlendirmek, sorumluluk almalarını sağlamak ve bilgilendirmek amacıyla AKUT ile birlikte yürüttüğü önemli bir sosyal sorumluluk projesi.

Projede çocukları korkutarak değil tiyatronun sıcak atmosferi desteğiyle bilgilendirmek amaçlanıyor.

Oyun, tüm Türkiye’de eş zamanlı olarak çeşitli okullar, kültür merkezleri ve belediyeler için sosyal sorumluluk projeleri kapsamında oynandı ve bu sezon da oynanmayı sürdürecek. Oyunun gelirinin bir bölümü AKUT Arama Kurtarma Derneği’ne bağışlanacak.

Oyun Özeti

Siz hiç konuşan bir çimento torbası gördünüz mü ya da konuşan bir selvi ağacı veya paslansa da eski gücünü kazanmak için çabalayan bir demir çubuk. “BİRİMİZ HEPİMİZ. HEPİMİZ AKUT” adlı oyunumuzun büyülü dünyasına hoş geldiniz.

Kahramanımız zeki, sevimli bir o kadar da oyun oynamayı seven bir çocuk adı Önder. Bizim Önder, Şu sıralar Oyun oynamayı ders çalışmaya tercih etmekte. İhmal ettiği dersleri ise onun başına öyle işler açacak ki oyunu izlerken sizlerde ne demek istediğimizi daha iyi anlayacaksınız.

Önder bilgisayar başında o kadar fazla zaman geçiriyor ki AFETLERLE ilgili ödevini tamamlayamıyor. DEPREM TEHLİKE AVI’NI (çocuklarımız için öğretici bir check list çalışması) haliyle ihmal etmiş oluyor. Odasını incelemediği için oynadığı elektrik kablosu yüzünden küçük bir çarpılma yaşaması oyunumuzun açılış noktası.

Onu almaya gelen sınıf arkadaşlarıyla beraber bir araştırma ödevi için gitmesi gereken AKUT ARAMA-KURTARMA DERNEĞİ’NE gidememesi oyunun ilerleyen bölümlerinde ona neler kaçırdığını, bu bilgilerin aslında onun için ne kadar gerekli olduğunu gösterecektir.

Bu önemli gezi yerine yaşadığı şok sonucu gördüğü hayal ülkesi ve kahramanları onu bir maceraya doğru seyahate çıkaracaklardır. Ancak burası masallarda okuduğumuz gibi bir hayal ülkesi değildir.

Sakar Usta ve Her İşten Anlar Bey’in yaptığı akıl almaz işlere karşı kendini bir anda ilginç bir maceranın içinde bulan Önder, Kedi Rihter Çimçim Çimento, Selvi ve Demirle el ele verip çocuklar için yapılmış ama kullanılmayan bir oyun parkının atmosferinde, güvenli yaşam için omuz omuza verirler. Sonuçta kazanan birlik beraberlik sevgi dostluk hoşgörü gibi “yaşayan değerler” olacaktır.

Oyunda didaktik anlatım öğelerinden kaçınılmış çağdaş tiyatronun gerektirdiği bir sahne dili kullanılmıştır

Etkinlik Tarihi : 22-01-2011 Saat : 12:00

Etkinlik Yeri
İDRİS GÜLLÜCE KÜLTÜR MERKEZİ

http://www.kultursanat.org/etkinlik.php?id=528

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzlediğiniz etkinlikler hk.yorumlarınız etkinliği henüz izlememiş kişiler için çok faydalı olacaktır.