“Dijital Hikaye Atölyesi”


“Dijital Hikaye Atölyesi”
Beyoğlu Belediyesi ve İstanbul Bilgi Üniversitesi tarafından ortaklaşa "Dijital Hikaye Atölyesi " başlıklı kısa film atölye çalışmaları düzenleniyor. Mart ayı içerisinde İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde gerçekleşecek olan dijital hikaye atölyeleri ile Beyoğlu ilçesi sınırları içinde 14–17 yaş arası gençlerin sinema ile ilk elden tanışmalarını sağlamak ve kendi hikâyelerini dijital, görsel, işitsel araçları kullanarak başkaları ile paylaşmalarını sağlamak amaçlanmaktadır.

Atölye çalışması 3 hafta (5–6 Mart, 12–13 Mart, 19–20 Mart) sonu sürecektir. Katılımcı gruba ilk iki gün daha önce yapılmış olan dijital hikâye örnekleri gösterilecek ve kendi hikâyelerini anlatmalarını hazırlamak amacıyla çeşitli hikâye anlatma ve yazma teknikleri öğretilecektir. Sonraki hafta, kendilerine ait görsel malzemeler ve eşyalar üzerinden anlatacakları hikâyenin (senaryonun) çerçevesi ve içeriği belirlenecektir. Son hafta ise yazmış oldukları hikâyenin (senaryonun) görsel malzemeler ile birleştirilecek 2,5 ila 3 dakikalık dijital videolar haline dönüştürülmesi sağlanacaktır.

Atölye çalışması başından sonuna kadar İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi Televizyon Haberciliği ve Programcılığı Bölümü’nden (TVRP) iki süpervizör (bir teknik, bir içerik) gözetiminde yürütülecektir. İki süpervizör dışında üç eğitmen ve üç eğitmen asistanı da projelerin geliştirilmesi ve uygulanması alanlarında çalışacaklardır. Atölye çalışması sonunda katılımcılara 1’er adet DVD formatında kopya verilecektir.


Proje sonunda bitmiş eserler 27 Mart 2011 Pazar günü saat 14.00’da Beyoğlu Belediyesi Gençlik Merkezi’nde gerçekleşecek gala gösterimi ile İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi Televizyon Haberciliği ve Programcılığı Bölümü’nün internet televizyonundan (http://www.tvrpnet.tv) yayımlanacaktır.


Başvuru için;


Beyoğlu Belediyesi
Gençlik Merkezi ve Bilgi Evi
Yahya Kahya Mahallesi. Sipahi Fırın Sokak. NO: 2A Kasımpaşa / Beyoğlu
Tel: 444 0 160 Dahili: 606 - 607
Fax: 0 212 297 11 54
E-Mail: genclikmerkezi@beyoglu.bel.tr
Web: www.beyoglugenclikmerkezi.com



http://www.beyoglu.bel.tr/beyoglu/yasam.aspx?SectionId=65&ContentId=22223

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzlediğiniz etkinlikler hk.yorumlarınız etkinliği henüz izlememiş kişiler için çok faydalı olacaktır.