ÇİZMEDEN KRAL ÇIKTI


ÇİZMEDEN KRAL ÇIKTI
Oyun, Yeşil Ada’nın sahilinde hummalı bir çalışmayla başlar.



Düzenleyen: Tiyatro Alkış


Yazan ve Yöneten : Oktay Şenol
Dekor ve Tasarım : İ. Ümit Erzurumlu
Animasyon Tasarım : Mesut Ataş
Müzik ve Koreograf : Oktay Şenol
Aranjör : Ayhan Yavaş
Psikolog : Banu Akman
Kostüm : Kulis
Işık-Ses Teknisyeni : Murat Yılmaz

SahneTeknisyeni : Selin Zeyli, Oğuz Kuşçu


Oynayanlar : Didem Aslan, Sibel Akyüz, Özlem Aygener, Kubilay Çamlıdağ, Suat Tanır

Oyun, Yeşil Ada’nın sahilinde hummalı bir çalışmayla başlar. Çizme Faresi, çizmeyi denizde yüzdürmeye hazırlanmaktadır. Adayı duman sarmıştır. Hayvanların çoğu adadan göç etmiştir. Aslan Kral, Şebek Bambu ve Çizme Faresi karşı adadan yardım istemek için çizme ile denize açılacaklardır. O sırada karşı adada yaşayan Mamuk ile Yamuk adadaki dumanı farkeder, anlam veremedikleri yanık pet şişeleri kıyılarında bulurlar. Mamuk ile Yamuk’un çok önemli bir hayalleri vardır, o da karşıdaki yeşil adaya gidebilmek.

Çizme Faresi, Bambu ve Kral çizme ile yapılan zor bir yolculuktan sonra Mamuk ile Yamuk’un adasına varırlar. Yeşil Adadaki duman sorununu anlatırlarken Mamuk, kendi sahillerine vuran yanık pet şişeleri gösterir. Sorunun bundan kaynaklanacağını tahmin ederek, tekrar hep beraber Yeşil Ada’ya gitmek üzere çizme ile denize açılırlar. Bu yolculuk esnasında büyük bir fırtınaya kapılırlar ve zor bir macera yaşarlar, çizmeleri alabora olur ama sonunda Yeşil Adaya ulaşmayı başarırlar.

Adanın arkasına atılan çöplerden dolayı adada bir yangın çıkmıştır. Tam kendilerine geldiklerinde bu yangınla boğuşmak zorunda kalırlar. Yangının sebebi, pet şişelerdir. Sonunda yangını söndürürler.

Etkinlik Tarihi : 12-02-2011 Saat : 12:00

Etkinlik Yeri
KARTAL BÜLENT ECEVİT KÜLTÜR MERKEZİ

http://www.kultursanat.org/etkinlik.php?id=669

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzlediğiniz etkinlikler hk.yorumlarınız etkinliği henüz izlememiş kişiler için çok faydalı olacaktır.