“Nasreddin İnadın Sonu”


Pınar Kido Çocuk Tiyatrosu çocuklar için perdelerini yeniden açıyor!
15.10.2010

Bugüne dek yaklaşık 3 milyon çocuğu tiyatro ile ücretsiz buluşturan Pınar Kido Çocuk Tiyatrosu, 24’üncü yılında yepyeni bir oyun ile perdelerini açıyor. Düzenlediği ücretsiz gösterimler ve turne programları ile çocukların tiyatro sevgisini pekiştirmeyi amaçlayan Pınar Kido Çocuk Tiyatrosu, 9 Ekim 2010 tarihinde “Nasreddin İnadın Sonu” oyunu ile 2010-2011 sezonunu açıyor.


Halk kahramanı ve mizah ustası Nasreddin Hoca’nın dilden dile, ülkeden ülkeye ulaşmış, bugünün insanına göndermeleri olan fıkralarından yola çıkılarak yazılan “Nasreddin, İnadın Sonu” oyunu, izleyen çocuklara var olanın değerinin bilinmesi, körü körüne zıtlaşmanın ve inatlaşmanın sonucunun ne tür kayıplara sebep olduğunu anlatan bir hikâye ve keyifli müziklerle sergileniyor. Simgelerle dolu bir anlatıma sahip hikayenin yanı sıra, 16 dans ve 21 şarkı ile zenginleşen oyun, çocuklar için oldukça ilgi çekici ve keyifli öğeler taşıyor. Geleneksel köy seyirlik oyunlarıyla fiziksel ve görsel tiyatronun bir sentezi olan oyunda, klarnet, saz, bendir, davul ve ritim sazlardan oluşan bir orkestra tarafından destekleniyor.


Sergilediği her oyunda, çocuklara tiyatro sevgisini aşılamanın yanı sıra, onların kültürel ve kişisel gelişimine de katkıda bulunmayı hedefleyen Pınar Kido Çocuk Tiyatrosu, yeni oyununda, Nasreddin Hoca’yı genç nesillere tiyatro aracılığıyla tanıtırken, aynı zamanda onlara geleneksel tiyatromuzdan bir örnek sunmayı amaçlıyor.


Mecidiyeköy’deki Profilo Alışveriş Merkezi’nde, her Cumartesi – Pazar günü, saat 11.15’de ücretsiz olarak sunulacak “Nasreddin, İnadın Sonu” oyunu, 28 Mart 2011 tarihine kadar çocuklarla buluşmaya devam edecek. (Ayrıntılı bilgi: 0212 216 43 69 numaralı telefondan alınabilir.)


Çocuklara sağlıklı ve besleyici ürünler sunan PINAR, bugüne kadar gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projeleriyle de çocukların zihinsel ve bedensel gelişimine katkı sağlamaya devam ediyor. Repertuarını çocuk edebiyatının seçkin eserlerinden oluşturmaya özen gösteren Pınar Kido Çocuk Tiyatrosu, oyuncusundan yönetmenine ve sahne tasarımcısına kadar profesyonel kadrosuyla bugüne dek 40’ı aşkın çocuk oyununa imza attı.
Oyun Künyesi
Adı: NASREDDİN İnadın Sonu
Yazan Yöneten: Özer Tunca
Dekor – Kostüm: Şakir Demirpehlivan
Kareograf: Tarkan Ertan
Müzik: Yar. Doç. Dr. Nedim Yıldız
Klarnet: Tarçın Çelebi
Bağlama Gürhan Yüksel
Işık – Efekt: Erkan Karabulut – Mustafa Türkoğlu
Oyuncular: Muharrem Bayrak
Ömer Fırat Köker
Işık Yönt
Burcu Arslan
Mehmet K. Dostay
Cem Şener
Genel Sanat Yönetmeni: Şakir Demirpehlivan


http://www.kido.com.tr/Duyurular/8-Pinar-Kido-Cocuk-Tiyatrosu-cocuklar-icin-perdelerini-yeniden-aciyor-.aspx

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzlediğiniz etkinlikler hk.yorumlarınız etkinliği henüz izlememiş kişiler için çok faydalı olacaktır.