ÇİZMEDEN KRAL ÇIKTI


ÇİZMEDEN KRAL ÇIKTI
Oyun, Yeşil Ada’nın sahilinde hummalı bir çalışmayla başlar.

Paylaş


Düzenleyen: Tiyatro Alkış

Oyun, Yeşil Ada’nın sahilinde hummalı bir çalışmayla başlar. Çizme Faresi, çizmeyi denizde yüzdürmeye hazırlanmaktadır. Adayı duman sarmıştır. Hayvanların çoğu adadan göç etmiştir. Aslan Kral, Şebek Bambu ve Çizme Faresi karşı adadan yardım istemek için çizme ile denize açılacaklardır. O sırada karşı adada yaşayan Mamuk ile Yamuk adadaki dumanı fark eder, anlam veremedikleri yanık pet şişeleri kıyılarında bulurlar. Mamuk ile Yamuk’un çok önemli bir hayalleri vardır, o da karşıdaki yeşil adaya gidebilmek.

Çizme Faresi, Bambu ve Kral çizme ile yapılan zor bir yolculuktan sonra Mamuk ile Yamuk’un adasına varırlar. yeşil adadaki duman sorununu anlatırlarken Mamuk, kendi sahillerine vuran yanık pet şişeleri gösterir. Sorunun bundan kaynaklanacağını tahmin ederek, tekrar hep beraber yeşil adaya gitmek üzere çizme ile denize açılırlar. Bu yolculuk esnasında büyük bir fırtınaya kapılırlar ve zor bir macera yaşarlar, çizmeleri alabora olur ama sonunda yeşil adaya ulaşmayı başarırlar.

Adanın arkasına atılan çöplerden dolayı adada bir yangın çıkmıştır. Tam kendilerine geldiklerinde bu yangınla boğuşmak zorunda kalırlar. Yangının sebebi, pet şişelerdir. Sonunda yangını söndürürler.

Çocuk Oyunları Ücreti: 2 TL



Etkinlik Tarihi : 04-12-2010 Saat : 12:00

Etkinlik Yeri
BAKIRKÖY CEM KARACA KÜLTÜR MERKEZİ

http://www.kultursanat.org/etkinlik.php?id=231

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzlediğiniz etkinlikler hk.yorumlarınız etkinliği henüz izlememiş kişiler için çok faydalı olacaktır.