BİR KÜMES MÜZİKALİ


BİR KÜMES MÜZİKALİ
Bir kümes içerisinde yaşayan tavuklar, civcivler ve horozlar, şarkı söyleyip dans ederlerken, çiftliğin sahibi Tonton Dede’nin...



Düzenleyen: Tiyatro Alkış

Bir kümes içerisinde yaşayan tavuklar, civcivler ve horozlar, şarkı söyleyip dans ederlerken, çiftliğin sahibi Tonton Dede’nin köpeği Pısır ile horoz arasında liderlik konusunda bir tartışma geçer. O sırada Tonton Dede gelir, artık çok yaşlı olduğunu, çiftliği başkasına devredeceğini söyler. Çiftlikteki hayvanlar buna çok üzülür, ama Tonton Dede kararlıdır. Tonton Dede çiftliği, Pata adlı bir adama bırakır. Pata adlı adamın Debur adında bir köpeği vardır. Tonton Dede gittikten sonra Pata’nın ilk işi, çiftliğin köpeği Pısır’ı kovup, yerine kendi köpeği olan Debur’u almaktır. Pata’nın bütün direktiflerini çiftlikteki hayvanlara Debur açıklar, böylece çiftlik baskılı bir yönetime geçmiştir. Çiftlikteki tavuklardan biri olan Kubik’in sabah erkenden yumurtlayamama sorunu vardır. Pata’nın ilk direktifi sabah erkenden yumurtlaması doğrultusundadır, yumurtlamayan tavuk çiftlikten kovulacaktır. Hayvanlar arasında bir telaş başlar.

Sabah Kubik yumurtlayamamıştır, Debur yumurtaları toplamak için gelmek üzeredir. O sırada pazarlamacı tavuk kılığına girmiş olarak kovulan köpek Pısır gelir. Debur’un kafasını karıştırır çift sarılı yumurtladığını iddia eder. Yanında getirdiği yumurtalardan birini ispatlamak için Debur’a verir ama yumurta çift sarılı çıkmaz. Kümesteki hayvanlar şimdilik bir gün daha kazanmıştır. İkinci günün sabahı olmak üzeredir. Kubik hala yumurtlayamamıştır. Tel örgülerin üzerinden Pısır bu sefer kendi haliyle kümese atlar. Onlara Pata’nın burada yaptığı baskılı yönetimi anlatmak için başka köpek arkadaşlarıyla Tonton Dede’ye haber gönderdiğini söyler. Pısır kümeste saklanır, sabah olmak üzeredir, Kubik hala yumurtlayamamıştır, yumurtlamak için çok uğraşır. Debur ile Pata tam kümese girerken yumurtlamayı başarır. Yumurtaları verirler fakat Pata bu sefer günde iki defa yumurtlanacak der. Ne yapacağını bilemeyen kümes hayvanları kara kara düşünürken, Tonton Dede çıka gelir. Olayları Tonton Dede’ye anlatırlar. Tonton Dede bu olayları dinledikten sonra, Pata ile Debur’u kovar. Finalde kümes hayvanlarına demokrasinin tanımını yapar, onlara öğretir ve kendi kendilerini yönetmelerini isteyerek, çıkar gider.

Etkinlik Tarihi : 11-12-2010 Saat : 12:00

Etkinlik Yeri
SULTANBEYLİ KÜLTÜR MERKEZİ

http://www.kultursanat.org/etkinlik.php?id=302

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzlediğiniz etkinlikler hk.yorumlarınız etkinliği henüz izlememiş kişiler için çok faydalı olacaktır.